2 Temmuz 2013 Salı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı










Uzun bir aradan sonra yeni tariflerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün ki ilk tarifim Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı olacak...Pirinç pilavı deyip geçmemek gerekir. Tane tane olması çok önemlidir...Bunun içinde size birkaç önemli tavsiyem olacak...Aslına bakarsanız bütün bu bilgileri tek bir kişiden almış değilim...Uzun yıllar boyunca pilavı güzel yapan insanları gözlemlemem sonucunda edindiğim bilgiler...En çok da sevgili bir tanecik anneannemi:)))
 
Malzemeler
 
2 su bardağı pilavlık pirinç (baldo)
1 çay bardağı arpa şehriye- isteğe bağlı daha fazlada olabilir ben fazla koyuyorum
1 çay  bardağı sıvı yağ (Ayçiçek)
3 çay kaşığı tuz
Pirinçleri 2 parmak geçecek kadar su
 
Yapılışı
 
Yağımızı teflon tencereye koyuyoruz.(ilk önemli noktada bu ne yazık ki az yağlı tane tane bir pilav olmuyor:( ).Daha sonra yağ ısınınca arpa şehriyemizi boşaltıyoruz ve rengi açık kahverengi olunca içine daha önceden iyice yıkadığımız pirincimizi boşaltıyoruz.(ikinci önemli noktada bu ben pirinci suda bekletmiyorum. Bir tel eleğin içine koyup güzelce nişastasını atacak şekilde yıkıyorum. Sonra da sallayarak bütün suyundan kurtuluyorum).Pirinçle buluşan arpa şehriyeleri birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyorum. Suyunu koymak için acele etmiyorum. Daha sonra tuzunu ekliyorum ve kavurmaya devam ediyorum. Son olarak  yaklaşık 1 litre suyu yavaş yavaş tencereye boşaltıyorum. Herkesin bardak ölçüsü farklı olacağından en güvenilir olanı pirinçleri 2 parmak geçecek kadar su doldurup kısık ateşte pişmeye bırakıyorum. Şimdiden afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder