2 Mart 2014 Pazar

Fındıklı Kıbrıs Tatlısı-Minnoş Kabarık Kek:)




Evimizi şenlendiren arkadaşlarım için özel ve değişik bir tatlı yapmak istedim. Kekin, tatlının ve yaş pastanın yerini dolduran bir tat oldu. Orijinal tarifinde fındık yerine ceviz kullanılmıştı. Bense fındıklı kakaolu hayal ettim fakat kakaoyu unutunca sadece fındıklı oldu:).Bir daha ki sefere kakaoyu mutlaka koyacağım. Bu arada Nehir bu tatlıya bayıldı...Aslına bakarsanız onunla birlikte yaptık...Malzemeleri ve karıştırma işlemlerini kendisi yaptı...Tatlımıza ise Minnoş Kabarık Kek adını verdi...Yazamadan geçemeyeceğim...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Şimdiden afiyet şeker olsun...:))).
 
 
 
Malzemeler
 
Şerbeti İçin;
 
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
 
 
Kek sıcak şerbet soğuk olacağından ilk olarak şerbeti yapmalıyız. Su ve şekeri 15 dakika kaynatalım( kaynadıktan sonra 15 dakika). Daha sonra içine vanilya ekleyip 1 dakika kadar daha kaynatıp altını söndürüp soğumaya bırakalım.
 
 
 
Kek Malzemeleri
 
 
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı galete unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı kakao(ben koymadım)
 
 
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip, çırparak bir kek hamuru elde edelim. Biraz katı bir hamur elde edeceğiz. Kare borcamı yağlayıp, gerekiyorsa elimizle hamuru düzelterek, yerleştirelim. 150 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti dökelim.
 
 
Muhallebi Malzemeleri;
 
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
 
 
 
Süt, nişasta ve şekeri karıştırarak (sürekli) muhallebi kıvamına getirelim. Altını söndürmeden hemen önce vanilya ekleyelim. Soğuyunca kremşanti ekleyip, karıştıralım. Kekin üzerine döküp, buzdolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun:)
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder