11 Şubat 2013 Pazartesi

Fırında Körili Tavuk









































Yoğun günlerinizde kurtarıcı bir yemek mi arıyorsunuz?:)İşte size Fırında Körili Tavuk!Hem lezzetli hemde çabuk pişirebileceğiniz bir yemek...Ben tabağa yerleştirdikten sonra üzerine bir miktar nar ekşisi gezdiriyorum...Ekşi sevenler için harika bir tat haline geliyor...
 
Malzemeler
1 paket kemiksiz pirzola tavuk
2 adet patates
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı köri
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
 
 
 
 
 
Yapılışı
 
Derin bir kabın içerisine yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, ince ince doğradığınız sarımsak ve baharatları koyalım.Sonra yıkamış olduğumuz tavuk ve patates kızartması şeklinde doğramış olduğumuz pateteslerimizi de bu kabın içine koyup bir güzel karıştıralım.Tavuk ve patateslerin her yeri bu karışıma bulanana kadar yoğuralım.Daha sonra fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyup, patatesler alta tavuklar üste gelecek şekilde yerleştirelim ve önceden ısıtılmış fırında bir 15 dakika kadar 200 derecede (tavukların sulanmaması ve lezzetinin içinde kalması için) daha sonrada 175 derecede tavuklar pişinceye kadar pişirelim.Patatesler pişmişse tavukta pişmiştir.Servis yaparkende resimdeki gibi patatesleri tavukların üzerine koyuyorum ve üzerine bir miktar nar ekşisi gezdiriyorum.Umarım dener ve sizlerde beğenirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder