21 Şubat 2013 Perşembe

Fırında Somon





Bugün sizlerle Fırında Somon tarifimi paylaşmak istiyorum...Sağlık için haftada iki kez mutlaka balık tüketmek gerekiyor...Benim içinse hergün olsa yiyebileceğim bir menü:))).Balıkçıların önünden kedi misali geçen tipler var ya işte o benim:))).

Malzemeler

(4 kişilik)
 
4 adet fileto norveç somonu
1 büyük beyaz soğan
2 tane patates
8 adet küçük domates
Tuz
1/2çay bardağı zeytinyağı
 
 
Salata için;
 
1 havuç
Marul
Yarım demet roka
Yarım demet tere
1 tutam maydanoz
Küçük kırmızı turplar ve yaprakları
Domates
Zeytinyağı
Nar ekşisi
 
Yapılışı
 
Fırın tepsimizin içine yağlı kağıdımızı yerleştirelim.Eğer yağlı kagıt kullanmıyorsanız tepsinizi güzelce yağlamalısınız. Yıkamış olduğumuz  somonları tepsiye dizelim.Tepsi içerisinde geri kalan alana ise patatesleri doğrayalım.Patateslerin üzerine zeytinyağının bir bölümünü boşaltalım ve elimizle her yeri yağ olacak şekilde karıştırıp dizelim.Somonların üzerinede zeytinyağımızı gezdirelim.Sonra hem balıkları hemde patatesleri tuzlayalım.Daha sonra beyaz soğanımızı ince bir şekilde halka halka doğrayıp balığımızın ve patateslerimizin üzerine dizelim.Yağımızdan onların üzerlerinede damlatalım.Son olarak 8 adet küçük domatesimizide kesmeden tepsinin içine atalım.Fırınımızı 200 derceye getirip ısınmasını bekleyelim.Bu çok önemli çünkü fırın ısınmadan balıkları koyarsanız, balığımız su bırakacak ve bütün lezzeti dışarıya çıkmış olacak.Bu nedenle fırın ısındıkta sonra tepsiyi fırına vereceğiz ve ilk 10-15 dakikasını yüksek ısıda(200 derece) pişirip daha sonra 180 dereceye indireceğiz.Ben patateslere bakıyorum.Eğer patatesler pişmişse balık da pişmiştir diyorum ve tepsiyi fırından çıkarıyorum.Resimde gördüğünüz gibi servis ediyorum.Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun:))
 
 
Salata için;
 
Büütün salata malzemesini yıkadıktan sonra 20-30 dakika kadar sirkeli suda bekletelim.Derin bir salata kasesinin içine havucu rendeleyelim.Marul, roka, tere, maydonoz , küçük kırmızı turpların yapraklarını doğrayalım(elinizle kopararak da koyabilirsiniz).Küçük kırmızı turpları ve küçük domatesleri ise elma gibi büyük büyük doğrayalım.Zeytinyağı ile güzelce harmanlayalım.Üzerine nar ekşisi gezdirerek servis yapalım.
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder