10 Mart 2013 Pazar

Kıymalı Terbiyeli Kereviz




Hayatımın bir döneminde fazla kilolarımdan kurtulmak amacıyla bir diyetisyenle görüşmeye başladım. Bu görüşmelerim sonunda benim için en kalıcı nokta şu oldu. Sebze ve etin bir arada kullanıldığı yemeklerin en ideal yemekler olduğu.Kıymalı Terbiyeli Kereviz yemeği de işte bu sağlıklı yemeklerden biri.Kereviz sevmeyenler içinde ideal bir yemek:)).Çünkü kereviz tadı ve kokusu o kadar yoğun değil...Yok denecek kadar az...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet olsunnn:)

Malzemeler

1 kg kereviz
200 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz (saplarından ayrılmış )
Yarım demet dereotu (saplarından ayrılmış )
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon
1 adet yumurta (sarısı)
 
Yapılışı
 
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım.İyice kavrulunca kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.Bir fincan ılık su içerisinde 1 çorba kaşığı domates salçasını karıştırıp, eritelim ve kıymaların üzerine dökelim.Tuz, karabiber, maydanoz ve dereotunu da ekleyip, kısık ateşte, 5 dakika kadar ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.Daha önceden soyup küp küp doğradığımız kerevizleri de (limonlu suyun içinde bekletelim kerevizleri, kararmaması için) tencereye ekleyip 1 bardak sıcak su döküp orta ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Ben kerevizleri içine attığımda yemeğin içine de biraz limon döktüm.Kerevizlerin piştiğinden emin olunca kalan yarım limonun suyunu yumurtanın sarısıyla çırpalım.Daha sonra yemeğin suyundan  bir kaşık alıp terbiyeyi çırpmaya devam edelim.Bu işlemi terbiyenin ısısı tenceredeki yemeğin ısısına yaklaşıncaya kadar yapalım.Sonra tencereye ekleyip karıştıralım.Ağzını kapatıp 2-3 dakika daha pişmesine izin verelim...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder