2 Mart 2013 Cumartesi

Pekmezli Bademli Kuru Erikli Kek



Bugün sizlerle Pekmezli Bademli Kuru Erikli Kek tarifini paylaşmak istiyorum. Malzemelere baktığınızda göreceksiniz ki bu kekte şeker yok...Şeker yerine pekmez kullanıyoruz.Bu da çok tatlı olmayan hafif bir kek elde etmemizi sağlıyor.Kuru eriklerse keke ekşimsi bir tat veriyor...Tarif içerisindeki süte gelince keki yumuşacık yaptı:))).Bu da tam Nehirin ağzına layık demek:)).Neden bilmiyorum bu keki çok sevdi...
 
 
Malzemeler
 
2 adet yumurta
1 bardak pekmez
10 adet kuru erik
1 bardak süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 bardak çiğ badem (akşamdan ıslatılıp kabukları soyulmuş ve blendırdan geçirilmiş)
2 su bardağı un (daha fazla gerekirse eklenecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
 
Yapılışı
 
Yumurtaları bir kabın içine alalım.Blendırla  yaklaşık 5 dakika karıştıralım(köpükleninceye kadar).Pekmezi ekleyelim.Biraz daha karıştıralım.Sütü ve yağıda ekleyip karıştırmaya devam edelim.Toz haline getirdiğimiz bademleride ekleyelim.Daha sonra unu ve unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.Kuru erikleride unun üzerine çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.Son olarak hepsini karıştıralım.Un az gelirse boza kıvamına gelinceye kadar un ekleyelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim( ara ara keke kürdan sokarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Afiyet olsun:))
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder