7 Mart 2013 Perşembe

Fırında Ürgüp Köfte












Köfteyi çok seven biri olarak evde pek fazla köfte yapmadığımı fark ettim...Biraz düşününce de bunun nedeninin bizim evde bayat ekmek bulunmaması olduğunu keşfettim:)).Artık evde bol bol köfte yiyebiliriz çünkü bir hafta kadar önce içine bayat ekmek konulmayan sevgili:)ürgüp köfteyle tanıştım ve nihayet bugün denemeye karar verdim.Gerçekten çok lezzetli oldu...Umarım sizlerde dener ve afiyetle yersiniz...Köftelerimiz hamurdan yapmış  olduğum sepet ve kelebekle de görsel anlamda da doyurucu oldu...
 
Malzemeler
 
1/2 kg köftelik dana kıyma
2 adet patates
1 baş soğan
1 yumurta
5-6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Maydanoz
 
 
Hamur: Un ve sudan bir hamur yoğuruyoruz.Daha sonra küçük bir kek kalıbının içini yağlayıp hamurdan küçük parçalar alıp, ince çubuklar yapıp kek kalıbının içine yerleştiriyoruz.Son olarak 180 derece sertleşinceye kadar pişiriyoruz(bunu köftelerinizi şekillendirirken yapabilir, ardından köftelerinizi fırına atabilirsiniz) 
 
Yapılışı
 
Patates ve soğanları bir kabın içine rendeleyelim.Sulu kalmaması için elimizle sıkarak patates ve soğan karışımını bir başka kaseye alalım.Rendenin ince kısmıyla sarımsaklarıda rendeleyelim.Sonra kıyma, sıvı yağ, yumurta, pul biber, karabiber, tuz ve ince ince kıyılmış maydanozları da ekleyip bir güzel yoğuralım.Bir kasenin içerisine bir miktar yağ koyalım.Uzun ve ince köfteler yaparak kasenin içinde arkasını ve önünü yağlayıp, yağlı kağıt koymuş olduğumuz fırın tepsisine dizelim.180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsunnnn:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder