15 Mart 2013 Cuma

Kıymalı Havuçlu Ispanak



Temel Reis ve Safinaz'la büyüyen bir çocuk olarak ıspanağı sevmemek mümkün mü?:))Nehir'de bugün bu ıspanaktan nasibini aldı...Nedense çocuklar sebzeyi hiç sevmiyor ama ben azda olsa yedirmeye çalışıyorum...Gelelim ıspanağımıza:)).Pişirirken hiç su koymadım...
 
 
Malzemeler
 
2 bağ ıspanak
1 baş soğan
200 gr kıyma
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 büyük havuç
3 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber (isteğe göre fazla olabilir)
 
Yapılışı
 
Soğanı yemeklik doğrayalım.Sıvıyağda kavuralım.Havuçları kazıyalım.Halka biçiminde kesip soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim.Sonra kıymayı ekleyelim ve kavuralım.Daha sonra iyice yıkamış olduğumuz ve marul gibi doğradığımız ıspanakları( suyunu sıkmayın sulu sulu doğrayın) tencerenin içine ekleyip, kapağını kapatalım (kapağın kapalı olması çok önemli çünkü kendi suyunda pişecek).Bu arada ara ara karıştıralım.Ocakta kısık ateşte olmalı.Ispanaklar kendini bırakınca ve havuçlar pişmeye yakınken pirincimizi yıkayıp ekleyelim ve karıştıralım.Pirinçler ve havuçlar pişmişse zaten ıspanakta pişmiştir.Ocağın altını söndürelim.Afiyet olsunnn:)
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder