Ne zamandır derin dondurucuda beklemekte olan barbunyalar bugün itibariyle Nar Ekşili Barbunya yemeğine dönüştürüldü:). Nursel'le mutfağım programında izlediğim bu tarifi bugün denemek nasip oldu...Aslına bakarsanız barbunyayı ilk defa böyle pişiriyorum ve sanırım bundan sonrada böyle pişireceğim.).Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.Şimdiden afiyet şeker olsunnnn:).
Malzemeler
1/2 kg barbunya (ben derin dondurucuya koyduğun taze barbunyadan yaptım)
4 diş sarımsak
2 adet havuç
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 adet kesme şeker ya da 1 tatlı kaşığı şeker
2-3 kaşık nar ekşisi (daha fazla da olabilir-ben sevdiğim için yarım çay bardağı kadar koydum)
Maydanoz
Yapılışı
Havuç ve barbunyaları haşlayalım.Haşlandıktan sonra havuçları küp küp doğrayalım.Zeytinyağında havuçları kavuralım.Sonra sarımsakları da içine küçük küçük doğrayıp kavurmaya devam edelim.Barbunyalarıda ekleyelim.Daha sonra salçayı ekleyip, karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.Son olarak tuz, karabiber ve kimyonda ekleyip, şöyle bir çevirip altını söndürelim.Nar ekşisi ve maydanozu ekleyip, karıştıralım.Afiyet olsunn:).
Harika olmuş! Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
Sil