Bugün sizlerle İzmir yöresine ait Dereotlu Kimyonlu Havuç tarifini paylaşmak istiyorum...Görüntüye ne kadar yansıdı bilemiyorum ama gerçekten çok iştah açıcı bir tarif oldu...Sarımsak her zaman ki gibi sihirli dokunuşunu yine yaptı:)Aslına bakarsanız bu havuçlu tarifi diğerlerinden farklı kılan içine konulan karabiber ve kimyon...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet Olsunnn:)
Malzemeler
5-6 adet büyük havuç
1 baş soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı ceviz
3-4 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı kimyon (isteyen daha bol koyabilir)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Soğan ve havuçlar rendelenir(havuçları rendelemeden önce kazımalıyız).Zeytinyağında tuzu da eklenerek bir güzel kavrulur (havuçlar yumuşayıncaya kadar).Ocağın altı söndürülür.Havanda ilk önce cevizler dövülür sonra da sarımsaklar.Sonra ceviz ve sarımsak da karışma eklenir. Daha sonra dereotu ince ince kıyılıp katılır.Yine kimyon ve karabiber eklenir.Son olarak süzme yoğurt da eklenip iyice karıştırılır.Klan cevizlerle süslenerek servis edilir.Afiyet olsunn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder