Bugün sizlerle Sultan Köfte-Havuç Kontes tariflerimi paylaşmak istiyorum.Aslına bakarsanız her iki tarifi de farklı zamanlarda öğrenmeme karşın isimleri birbiriyle pek bir uyumlu oldu:).Pratik tarifler arayanlar için kaçırılmaması gereken bir tarif. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet olsunnn:)
Malzemeler (4kişilik)
1/2 kg yağsız dana kıyma
1 /2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
4 dilim (kare şeklinde) kaşar peyniri
Kontes Havuç için;
Malzemeler
4 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Sultan Köftemiz sıcak yenilmesi gereken bir köfte olduğu için garnitür olarak sunacağımız Havuç Kontes hazırlıklarını önceden yapmalıyız.Havuçlarımızı kazıyıp uzun şeritler halinde keselim.Küçük bir tencerenin içinde ağzı kapalı biçimde yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve süzelim. Sonra Sultan Köftemizin yapımına geçelim. Kıymamızın içine tuz ve karabiberimizi atıp, güzelce yoğuralım.Sekiz parçaya ayıralım.Bu sekiz parçayı yayvan bir hale getirelim.Arasına kaşar peynirlerini yerleştirip, elimizi ıslatıp kenarlarını yapıştıralım(kaşar peynirleri köftenin içinde kalmalı-görünmeyecek şekilde).Zeytinyağını bir çorba kasesinin içine alalım.Köfteleri tek tek arkası önü yağlanacak şekilde çorba kasesinin içine batıralım.Son olarak kızdırdığımız tavanın içine alıp arkası önü kızarıncaya kadar köftelerimizi pişirelim.Köfteler pişerken başka bir tavada tereyağını eritelim. Haşladığımız havuçları yağın içine atıp, tuz ekleyip birkaç kez çevirip altını söndürelim.Son olarak pişirmiş olduğumuz köfteleri garnitür havuçlarımızla birlikte servis edelim.
Not: Sultan Köfte sıcak olarak yenilmesi gereken bir köfte...Köftelerimiz pişerken soframızı hazırlamamız ve tavadan alır almaz servis etmemiz gerkiyor...Aksi halde kaşar peynirleri katılaşabilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder