1 Nisan 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar





İlkbaharla birlikte mini mini enginarlarda yine soframıza  güzellik katacak...Açık söylemek gerekirse çok özlemişiz...Karaciğer dostu olduğunu bilmeyen yoktur herhalde... Mevsiminde kırk enginar yiyenin karaciğeri temizleniyormuş:))Bunu duyduğumdan beri uğraşıyorum ama geçen sene yirmilerde kaldım:(.Bu sene kararlıyım...Başaracağım:))İşin şakası bir yana pratik, lezzetli ve sağlıklı bir yemek sizleri bekliyor...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Şimdiden afiyet olsuunnnn:)
 
Malzemeler

6 adet enginar
1/2 su bardağı bezelye ( ben taze bezelye kullandım)
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu (ekşi sevmeyenler yarım limonun suyu yeterli gelecektir)
3 çay kaşığı tuz
3 adet kesme şeker
Dereotu (piştikten sonra üzerine)


Yapılışı

Düdüklü tencermizin içine iki su bardağı su koyalım.İçine limonun suyunu ekleyelim. Enginarları  yıkayıp bu suyun içine atalım. Patatesi ve havucu küp küp kesip atalım.Sonra soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyelim.Tuzu, şekeri ve zeytinyağını ekleyip, düdüklü tenceremizin ağzını kapatalım. Fıs fıslamaya:) başlayınca 10-15 dakika pişirelim.Piştikten sonra önce enginarları çıkaralım.Daha sonra kalan kısmı enginarlara bölüştürelim.Kalanını da servis tabağının içine dökelim.Afiyet olsunnn...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder