11 Nisan 2013 Perşembe

Enginar Musakkası




Bugün sizlerle Enginar Musakkası tarifimi paylaşmak istiyorum...Zeytinyağlı enginar pişirip yeni tarif arayışına girenler için leziz bir tercih olacaktır.İlk denediğimde tereddütle yaklaştığım Enginar Musakkası sık sık yapacağım yemekler arasında ilk sıraya yerleşti diyebilirim...Bunun en önemli nedenlerinden biride yapımının zahmetsiz buna karşın tadının leziz olması:)
 
Malzemeler
 
6 adet enginar
250 gr kıyma
1 büyük soğan
1/2 limon
6 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
25 gr dolmalık fıstık
25gr kuş üzümü
 
Yapılışı
 
Enginarları yıkayıp limonlu suyun içine koyalım.Bir tavanın içine soğanı rendeleyelim.Kıymayla birlikte kavuralım.Sonra fıstıkları ve yıkayıp süzdüğümüz üzümü ekleyelim.2 çay kaşığı  karabiber ve 2 çay kaşığı karabiberi ekleyelim.Dha sonra bir tencerenin içerisine enginarları sudan çıkartıp alalım.İçlerine hazırladığımız harcı dolduralım.Tencerenin içinede bir miktar dökülebilir( et suyunda pişmiş gibi oluyor).Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı tereyağını koyalım.İki bardak kaynamış suyu tencerenin dibine dökelim ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.Enginarların pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla anlayabiliriz.Pişmediyse biraz daha su ekleyebiliriz.Afiyet olsunn:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder