19 Nisan 2013 Cuma

Sultani Bezelye



Geçen pazar günü halk pazarında kendisini gördüğümde çok mesut ve bahtiyar oldum:).Genellikle annemin bahar aylarında İzmit'ten gelirken sevdiğimi bilerek babama aldırdığı ve getirdiği Sultani Bezelye...Gerçekten çok lezzetli bir tarif oldu...Baharın gelişiyle gelen ve bir iki hafta içerisinde kaybolan Sultani Bezelyeyi ancak pazarda bulabilirisniz ve eğer bulursanız kaçırmadan mutlaka alın derim...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet Olsunnn:)
 
 
Malzemeler
 
1 kg sultani bezelye
200 gr yemeklik kıyma
1 baş soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
3 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
 
Yapılışı
 
Aynı taze fasülyeyi nasıl ayıklıyorsak o şekilde bezelyeleride ayıklayalım fakat kırmayalım(Sadece iki uçunu ayıklayalım).Yıkayalım.Bir düdüklü tencerenin içerisinde yağla yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. Salçayıda ekleyip kavurmaya devam edelim.Sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.Bezelyeleri de ekleyip karıştıralım.1 bardak kaynamış suyu ekleyip,düdüklü fısfısladıktan:) sonra 10-15 dakika kadar pişirelim.Bu yemeğin mutlaka düdüklü tencerede pişirilmesi gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder