22 Nisan 2013 Pazartesi

Keten Tohumlu Kurabiye













Bugün sizlerle gelinimiz Funda'nın annesi Asiye teyzeye ait bir tarifi paylaşmak istiyorum.Keten Tohumlu Kurabiye dedim ama aslında içinde yok yok:).Buda tarifi çocuklar içinde cazip hale getiriyor.Mesela bazı çocuklar ceviz, üzüm, ketentohumu normalde tüketmezken bu kurabiyenin içinde hepsini onlara sunmuş oluyoruz...
 
 
Malzemeler
 
 
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
2 çay bardağı şeker
100 gr ceviz
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
1 avuç keten tohumu
Un
 
 
 
Yapılışı
 
 
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini hamur yoğurma kabımıza alalım.Şekeri, yağı, sıvı yağı ekleyip, elimizle yoğurmaya başlayalım.Unu azar azar, kabartma tozuyla birlikte dökelim.Yoğuralım.Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar un ekleyip yoğuralım.Unu ilk başta çok fazla koyarsanız geri dönüşü olmaz.Fakat azar azar eklerseniz hamurun kıvamını yakalamanız daha kolay olur.Sonra keten tohumu, elimizle ufaladığımız ceviz ve üzümlerimizi ekleyelim.Yoğuralım ve yuvarlak şekil vererek 175 derece fırında pişirelim.Piştiğini düşündüğünüzde fırından alıp ikiye bölün içi pişmemişse fırın ısısını 150 dereceye indirip biraz daha pişmesine izin verin.Afiyet Olsunn:)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder