5 Nisan 2013 Cuma

Etli Dürüm









En sevilen yemekler hem pratik hem de lezzetli olanlardır...Bugün ki tarifimde hem pratik hem de lezzetli:).Genellikle dışarıda yenilen Etli Dürüm'ü  evde denemeye ne dersiniz...Bizim için doğum günlerimizde, pasta öncesi hafif bir yemek...:)
 
 
Malzemeler
 
1/2 kg bonfile (küçük küçük doğranmış)
5-6 adet kırmızı biber
5-6 adet köy biberi
1 baş soğan
1 paket mantar (aslında mantar yıkanmaz ama ben hızlıca yıkayıp kuruluyorum- saplarıda çıkarılmalı)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarhun
1 fiske yenibahar
1 fiske kişniş
 
Dürüm için, 1 paket tortilla ekmeği
 
 
Yapılışı
 
Zeytinyağını tavamızın içine koyalım.Soğanı doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.Sonra sırasıyla doğramış olduğumuz biberleri(jülyen) ve mantarları  ekleyip onlarıda kavuralım.Zaman zaman ocağın altını kısalım ama genelde yüksek ateşte pişmeli.Çünkü malzemelerin suyunu bırakmasını istemiyoruz.5 dakika biberleri, 5 dakikada mantarları çevirdikten sonra eti ( yıkamadan ) ekleyelim.KAra ara karıştırarak ağzı açık bir şekilde pişrielim.Et piştiğinde ve iyice suyu azaldığında baharatları ekleyip altını söndürelim. Dürüm yspıp servis edelim.Afiyet Olsunnn:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder