19 Nisan 2013 Cuma

Zeytinyağlı Kabak




Bugün sizlerle Zeytinyağlı Kabak tarifimi paylaşmak istiyorum. Baharın gelmesiyle birlikte artık sofralarımız bu lezzetli ve sağlıklı gıdalarla şenlenecek...Kış sebzelerine göre yaz sebzelerinin sebze sevmeyenlere daha şirin göründüğünü düşünüyorum:).Özellikle çocuklar...:)



Malzemeler

1 kg kabak
2 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
3 adet kesme şeker
3 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 demet dereotu

Yapılışı

Kabaklarımızı kabak oyucunun tırtıklı kısmıyla soyalım.Sonra resimdeki gibi dörde bölelim.Yıkayıp teceremizin içine koyalım.Soğanlarıda ikiye bölüp, söğüş salataya doğrar gibi yarım ay şeklinde ince ince keselim.Domatesleri küp küp doğrayalım.Hepisini tencerenin içine ekleyelim.Sarımsakları ince ince yemeklik doğrayalım ve ekleyelim.Yağını, tuzunu, kırmızı biberini ve şekerini koyup, kısık ateşte hiç su koymadan pişirelim.Dereotu ile servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder