27 Ekim 2013 Pazar

Kıymalı Patatesli Karnıyarık Böreği



Merhaba bugün sizlerle yufkadan yaptığım Kıymalı Patatesli Karnıyarık Böreği tarifimi paylaşmak istiyorum...Tatlı kızım Nehir'in onayından geçmiş bir börek...Üzerine basa basa söylüyorum çünkü bir çok çocuk gibi onun da yemeklerle arası pek iyi değil:).Sanırım içine rendelediğim patatesler onu cezbetti...Çocuklar sevmedikleri bir malzemeyi sevdikleri bir malzemeyle birleştirdiğiniz de  denemeyi kabul edebiliyorlar....En azından Nehir böyle yapıyor....Yufkaların arasına sürdüğüm sütlü, yağlı ve yumurtalı karışımda böreğimizin çıtır çıtır ve daha lezzetli olmasını sağlamış...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Şimdiden afiyet şeker olsun:)
 
 
Malzemeler
 
4-5 adet yufka
200 gr kıyma
2 adet patates
1 adet soğan
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı (içi için)
1 çay bardağı zeytinyağı (yufka için)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı
 
İlk olarak böreğimizin içini hazırlamamız gerekiyor.1 çay bardağı yağımızı tavaya alalım. Soğanları ince ince doğrayıp kavuralım. Daha sora kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Patatesleri çiğ şekilde üzerine rendeleyelim...1-2 dakika karıştırdıktan sonra tuz ve baharatları ekleyip altını söndürelim. Yufkalarımız içinse süt, yağ ve bir yumurtayı çırpalım. Daha sonra
yufkayı geniş bir alana serip yarıdan aşağısına sütlü karışımı kaşık yoluyla her yerine gelecek şekilde serpelim.Yufkanın yukarı kısmını sütlü kısmının üzerine kapatalım. Bir yarım daire elde ettik. Bu yarım daireden çok dar olmayan çok da geniş olmayan paylar çıkar(üçken).Geniş kısmına iç malzemesinden koyup üzerine 1 yemek kaşığı süt gezdirip, yaprak sarma gibi saralım. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. Bıçakla ortasından keselim. Her yufka için bunu uygulayalım...175 derece fırında hafif kızarınca çıkaralım....Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder