Merhaba:).Sonbaharın gelmesi ile her yer kahverengi yapraklara büründü...Bende mutfakta canlı renkleri kullanarak bir lezzet kulesi yaptım...Akçaabat köfte, domates ve patatesin mükemmel uyumu:).Sarımsak ile arası iyi olanlar için harika bir tarif...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet Olsun:)
Malzemeler
1/2 kg orta yağlı dana kıyma
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 bayat ekmeğin içi (ufalanmış)
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
Maydanoz
2 adet patates
2 adet domates
Yapılışı
Soğanı rendeleyelim. Kıyma ile yoğuralım. Bayat ekmeği de ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Daha sonra sarımsağı da rendeleyelim( ya da çok küçük bir şekilde doğrayalım) ve ekleyelim. Baharatları ve tuzu da koyduktan sonra yağ ve maydanozları da ekleyip, iyice yoğuralım. Cevizden daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım ve yassılaştıralım. Patatesleri ve domatesleri de uygun şekilde doğrayalım. Tuzlayarak en alta patatesleri, onun üzerine köfteyi, köftenin üzerine ise domatesleri koyup, 200 derece fırında 10 dakika pişirelim. Daha sonra ısıyı 175 dereceye indirip pişince üst üste koyarak servis yapalım...Afiyet Olsuunnn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder