21 Mart 2013 Perşembe

Kıymalı Lahana Sarma



Sizlerle yine et ve sebzenin birleştiği leziz bir tarif paylaşmak istiyorum...Kıymalı lahana sarma benim en sevdiğim yemeklerden biridir...Eeee gülü seven dikenine katlanır derler...Sararken insan bir hayli zorlanıyor ama yaptığına değiyor...Sizlerde umarım dener ve afiyetle yersiniz...:))
 
Malzemeler
 
Orta boy bir lahana
1/2 kg kıyma (orta yağlı)
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı(üzeri için)
1 su bardağı pirinç
1 ortaboy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
1 fiske tarhun
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
 
Yapılışı
 
Lahana yapraklarını kaynar suya atarak haşlayalım. (yumuşayınca hemen çıkarmalıyız).Bir kasenin içine ince ince doğradığımız soğanları koyalım.Kıymayı, yıkadığımız pirinci, sıvı yağı, domates ve biber salçasını, baharatları, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.Sonra 1 bardak suyu da bu karışıma ekleyip bir güzel yoğuralım.Haşlamış olduğumuz lahanaları bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayıralım.Tencerenin en altını lahanaların kalın yapraklarıyla döşeyelim(dibinin pişerken yapışmaması için bunu yapmalıyız).Lahana yapraklarını bölerek, içlerine kıymalı içi yerleştirip sigara böreği gibi saralım.Sarma işlemi bitince tencerenin üzerinden tuzlukla bir miktar tuz serpelim(lahanaların da tuzlanması için).Tereyağını da üzerine ekleyelim.Son olarak üzerine bir tane porselen tabak koyalım.Bir buçuk su bardağı sıcak suyu da ekleyip kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim.Pirinçler pişmişse yemekte pişmiş demektir.Afiyet olsunnn:)
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder