27 Şubat 2013 Çarşamba

Ekşili Pırasa



Bugün sizlerle yine annemin bir tarifi olan Ekşili Pırasa yemeğini paylaşmak istiyorum. Pırasayı sevenler için birebir.).Diğer pırasa yemeklerinden farklı olarak bu tarifte pırasaları ve havuçları jülyen doğruyoruz.Bu da yemeğe farklı bir görüntü kazandırıyor...Hem tad hem de görüntü olarak bildiğimiz zeytinyağlı pırasa yemeklerinden çok farklı...Umarım sizlerde dener ve afiyetle yersiniz:))).
 
Malzemeler
 
1 kg pırasa
4 tane havuç
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yumurta
1 1/2 limonun suyu
 
 
Yapılışı
 
Soğan, havuç ve pırasaları jülyen doğrayalım.Önce soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.1 çay kaşığı toz şekeri soğanların üzerine ekleyip, karıştıralım.Havuçlarıda ilave edelim.10-15 dakika kısık ateşte kavuralım.Pırasları ilave edelim.Tuzunu, karabiberini ilave edip kısık ateşte kendi suyunda, ağzı kapalı şekilde pişirelim.Havuçlar ve pırasa piştikten sonra limon suyunu yumurtalarla çırpıp, yemeğin üzerine ilave edelim.1-2 dakika sonra tencerenin altını kapatalım.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder