Bugün ki yemeğimiz kereviz sandalı.Kereviz kimileri için kulağa pek hoş gelmesede sağlığımız için gerçekten faydalı bir gıda. Açıkçası bende 6-7 yıl öncesine kadar kereviz yemeği yapmaktan hoşlanmazdım.Ön yargılı olmamak ve bir kere tadmak gerekir diye düşünüyorum. Şöyle tanımlayabilirim aslında kereviz yediğim de sanki hiçbirşey yememiş gibi midemde bir ferahlık hissediyorum.Gerçekten çok hafif bir yemek...Hem lezzetli hem de pratik...Sevgili kızım Nehire de blendırdan geçirip çorba olarak aynı tarifi çokca yedirmişimdir...Bebeği olan arkadaşlar içinde şiddetle tavsiye edilir...Kızım severek yiyordu.Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Şimdiden afiyet olsun:)
Malzemeler
3- 4 adet kereviz
1 küçük soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet limon
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tuz
2-3 kesme şeker
Dereotu
Yapılışı
2 su bardağı suyu düdüklü tenceremize koyalım.Limonu sıkıp suyla birleştirelim.Kerevizlerimizi ikiye ayırıp içini sebze oyucuyla oyup ( oyduğumuz kerevizleri yanımızda sarımsaklı yoğurt bulundurarak onun içine bekletmeden oydukça atarsak hem kararmaz hemde kereviz salatası elde etmiş oluruz) düdüklü tenceremizde ki limonlu suya atalım.Şöyle bir karıştıralım.Sonra patatesleri ve havuçlarıda orta boy küpler şeklinde doğrayıp tencereye atalım.Soğanı ve sarımsağı da doğrayıp tencereye atalım.Tuzu, şekerleri ve zeytinyağını da ekleyip düdüklümüzün ağzını kapatalım.Düdüklü devreye girdikten sonra 10-12 dakika kadar pişirelim.Piştikten sonra kereviz sandallarımızı alıp içlerini patates, soğan,sarımsak,havuç karışımıyla dolduralım.Ben havuçları doğrarken sandalımızız küreklerini de düşünerek havucun bir kızmını jülyen doğramıştım.Bu havuçlarıda sandalın kürekleri gibi yerleştirelim.Ama ben çok yoğunum diyorsanız kerevizleri elma gibi doğrayabilirsiniz.Bu durumda havuçları jülyen, patatesleri de daha büyük küpler halinde doğramalısınız.Ben her ikisini de aynı tencerede sizler için yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder