29 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeşil Soğanlı Biberli Kabak





Sebzeleri aynı şekilde tüketmek bir süre sonra insanda bıkkınlık yaratabiliyor. Ne kadar seversek sevelim:). Buda beni yeni arayışlara itiyor...Görüntü olarak yemeğin insanı cezbi de çok önemli tabii...Umarım dener ve sizde beğenirsiniz...Afiyet Olsunnn:)

Malzemeler

1 kg kabak
3 adet kırmızı biber
3 adet köy biberi
1 kuru soğan
3 dal yeşil soğan
4-5 diş sarımsak
3 tane domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam maydanoz bir tutam dereotu
1 fincan ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı

Kabakları sebze soyucu ile tırtıklı şekilde soyalım. Dört parçaya bölelim. Tenceremizin tabanına yerleştirelim. Biberlerin içini temizleyip, halka şeklinde doğrayıp kabakların üzerine yayalım. Soğanı saltaya söğüş doğrar gibi doğrayıp biberlerin üzerine yayalım. Sarımsakları da doğrayalım.  Domatesleri halka şeklinde doğrayıp dizelim. Bunun üzerine yeşil soğanları dereotu ve maydanozu doğrayıp, yayalım. İnce bulguru elimizle serpiştirelim. Zeytinyağını üzerinden gezdirelim. Tuzunu serpiştirelim. Kısık ateşte yemeğimizi kendi suyunda pişirelim(su koymuyoruz).




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder