5 Mayıs 2013 Pazar

Karnıyarık


 
 
 
 
 



İlkbaharın gelmesiyle pazardaki sebze ve meyve sepeti de değişti...Bir kış boyunca özlediğimiz karnıyarığa bugün merhaba dedik...Açıkçası özlemişiz...:).Sevgili arkadaşım Denizin güzel kahvaltılarından esinlenmiş olmalıyım ki, kendimi karnıyarığın üzerine tavşan yapmaya çalışırken buldum...Gerçekten eğlenceliymiş...:).Umarım sizlerde dener ve afiyetle yersiniz:)
 

Malzemeler
 
1 kg patlıcan (karnıyarıklık)
1/2 çay bardağı sıvıyağ (kıymalı iç için)
1/2 su bardağı sıvı yağ (patlıcanlar için)
250 gr kıyma
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
3-4 adet domates
7-8 adet sivri biber
2 çay kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı tarhun
2 çay kaşığı karabiber
 

Yapılışı
 
Patlıcanları pijamalı :)gibi soyalım. Derin bir kabın içine yıkayıp koyalım. Üzerine tuz döküp 1-2 saat bekletelim. Sonra kurulayıp her yerine yağ gelecek şekilde yağlayalım. 200 derece fırına koyup, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patlıcanlar pişerken, bir tavanın içine 1/2 çay bardağı yağımızı koyalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Kavurup, ayıklayıp yıkadığımız ve ince ince doğradığımız sivri biberleri ekleyelim(bir kısmını süsleme için ayıralım).Sarımsakları da ince ince doğrayıp ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.1 yemek kaşığı domates,1 yemek kaşığı biber salçası koyup, kavurmaya devam edelim. Kıymayı ekleyelim. Kavuralım. Baharatları da ekledikten sonra en son yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyelim(domateslerinde bir kısmını süslemeye ayıralım).2-3 kesme şekeri de ekleyip, kısık ateşte ağzını kapatıp pişirelim. Fırından çıkarttığımız patlıcanları ortasından kesip, küçük bir kaşık yardımıyla açalım. Pişirdiğimiz iç malzemesi ile doldurup, süsledikten sonra tekrar fırına verelim. Süslemede kullandığımız domates ve biber piştiğinde fırından çıkarıp, servis edelim...Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Merhaba,
    malzemeler kısmında yarım su bardağı sıvı yağ olarak belirtmişsiniz, tarifte patlıcanları yağlayıp fırında pişirin demişsiniz. bu kısmını tam anlayamadım. biraz daha tarif edermisiniz. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Bahar hanım, yarım su bardağı sıvı yağı bir fırça yardımıyla yada elimizle patlıcanların her tarafı yağ oluncaya kadar patlıcanların üzerine sürelim. Şuan aklıma gelen başka bir yol ise geniş birazda derin bir kasenin içine bu yağı döküp patlıcanları bu kase içinde de her tarafı yağ olucak şekilde yağlayabilirsiniz.Dha sonra yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinin içine dizelim.200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patlıcanların arkasına geçmiyecek şekilde üzerinden dik bir şekilde kesip bu kesiği de tatlı kaşığı ile genişletelim...Umarım yardımcı olabilmişidir...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Haftasonu mutlaka yapacağım.

      Sil