28 Mayıs 2013 Salı

Keten Tohumlu Hindistan Cevizli Şekerpare



Düşünüyorum da şekerpare çocukluğumda annemin sıkça yaptığı bir tatlıydı ve çok severdim...Nedendir bilinmez kızım Nehir'de bu tatlıyı çok seviyor...Belki de üzerine konulan fındığın çocuklar için eğlenceli bir yönü olmalı.).Şekerparemizin içine koyduğumuz hindistancevizi ve üzerine eklediğimiz keten tohumlarıyla klasik tarifimizi biraz geliştirmeye çalıştım...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet olsun:)



Malzemeler

1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu

Süsleme için;

fındık ve keten tohumu

Yapılışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Yuvarlayalım ve keten tohumu olan bir kasenin içine batırıp daha sonra bir fındık alarak üzerine bastıralım. Önceden ısıtılmış175 derece fırında pişirelim. Fırının orta kısmına koyarsanız altı ve üstü daha dengeli bir şekilde pişirmiş olursunuz...

Şerbet Yapılışı: Suyu şekerle karıştırıp kaynatalım...Kaynadıktan 5-6 dakika sonra limon suyunu ekleyelim. Yaklaşık bir 10 dakika daha kaynatıp ateşten alalım. Ben şerbetin kıvama gelip gelmediğini anlamak için. Bir çay kaşığı ile bir miktarını alıp çay tabağına koyuyorum. Soğuyunca kıvamına bakıyorum. Yeterli görürsem ateşten alıyorum.

Not:Şerbeti şekerpareleri fırına atmadan önce yapalım çünkü ılıması gerekiyor. Şeker pareler fırından çıkınca 1-2 dakika sonra şerbetle şekerpareleri buluşturuyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder