Balkabağı Çorbası çoktandır yapmayı istediğim bir çorbaydı...Bu yararlı besini tatlı olarak almak çok güzel ama şekersiz olarak tüketmek her zaman daha rahatlatıcı geldi bana...Birkaç kez denemelerim oldu ama çok sevdiğimi söyleyemem...Bu çorbaya hem baharatlarla değişik bir lezzet hem de görsel olarak bir renk katmak gerekiyordu bence...:)))Zerdeçal, zencefil ve kimyonu kullandığım çorbama yeşillik olarak da taze soğan çok ama çok yakıştı...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...
Malzemeler
2 dilim kabak
2 havuç
1 patates
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
Yeşil Soğan
1 su bardağı süt(200ml)
Zeytinyağı
Tuz
Zerdeçal
Zencefil
Kimyon
Yapılışı
Kabak, havuç ve patates doğranarak bir tencerenin içinde kaynatılır...Soğan ve sarımsak ise zeytinyağında kavrulur...Sebzeler pişince içine soğan ve sarımsak da katılarak blender dan geçirilir...Isıttığımız süt, baharatlar ve doğradığımız yeşil soğanlar da eklenip servis edilir...(Baharatları azar azar ekleyerek kendi ideal tadınızı bulabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder