10 Mayıs 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Bezelye



Merhaba;
Bugün sizlerle Zeytinyağlı Bezelye tarifimi paylaşmak istiyorum. Bezelye senelerce garnitür olarak kullandığım bir malzeme olmuştur...Yemeklerin içinde zevkle yediğim bezelyenin yemeğini hiç yapmadığı fark ettim ve denemek istedim...Diyebilirim ki en fazla tercih edeceğim yemeklerden biri olmaya aday...Çocuklar içinde inanılmaz derecede eğlenceli bir yemek...Yeşil küçük, mimi minnacık şirin yeşil boncukcuklar:)) ve sonuç boş bir tabak...Benim bezelye yemeğimi diğerlerinden ayıran bolca kullandığım tatlı toz kırmızı biber...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...
 
 
Malzemeler
 
1 kg bezelye
2 adet havuç
1 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
3 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
 
 
Yapılışı
 
Zeytinyağını tencereye alıp, soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım...Küçük küpler halinde doğradığımız havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim...İçine doğradığımız domatesleri ekleyip, tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım(5 dakika kadar). Ayıkladığımız ve yıkadığımız bezelyeleri ve yine küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyelim. Baharatları, tuzu ve şekeri ekleyelim. Bezelyelerin üzerini biraz geçecek şekilde kaynamış su ilave edelim. Bütün malzemeler yumuşayıncaya ve suyu azalıncaya kadar pişirelim.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder