8 Haziran 2016 Çarşamba

Kürdan Kebabı








Merhaba bugün sizlerle Kürdan Kebabı tarifini paylaşmak istiyorum...Canım arkadaşım Pınar Sağlam İNCE' ye bu leziz yemeği mutfağımıza kattığı için teşekkür ediyorum:).Aslına bakarsanız başkası yaptığında yemeğe doyamadığım Kürdan Kebap'ını denemem bir hayli geç oldu...Yapması güç de oldu :))ama güzel oldu...Minik gurmemiz Nehir'in damak tadına da pek bir hitap etti....Geçer not aldık yani:).İlk deneme olduğu için de köftelik malzeme artınca Kabaklı Kürdan Kebabı denemek şart oldu....:)).Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz....Sevgilerimle....
 
 
Malzemeler
 
5-6 adet patlıcan------(malzeme artınca kabak da ekledim)
2 adet küçük domates
5-6 adet sivri biber
250 gr köftelik kıyma
2 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığı karabiber
1 /2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Zeytinyağı
 
 
Yapılışı
 
Patlıcanları pijamalı soyalım...Kabak kullanacaksak kabakları da çizgili yapan bıçağımızla soyalım. Yatay bir biçimde keselim...Bir tabağın içine zeytinyağı dökelim be kestiğimiz patlıcan ya da kabakları yağlayalım...Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinin içine dizelim ve tuzlayalım ve 175 derecede yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu arada soğanı rendeleyelim....Sarımsağı da rendeleyelim ya da çok küçük küçük doğrayalım...Baharatları ekleyip yoğuralım....Fırında pişen kabak ya da patlıcanları artı işareti olacak şekilde üst üste koyup, kesişim yerine yuvarladığımız köfteyi koyup kapatıp kürdanlayalım...Kürdanı domates ve biberle fotoğrafta olduğu gibi süsleyelim...Yayvan bir tencereye yerleştirelim...3 çorba kaşığı zeytinyağında 1/2 yemek kaşığı domates salçasını kavuralım...1 bardak su ekleyelim....Yine baharatlandıralım...Tencereye ekleyelim....Suyunu çekinceye kadar pişirelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder