Merhaba sevgili lezzetnehiri takipçilerim...Uzun bir aradan sonra çok lezzetli bir tarifle yine sizlerleyim...Geçen hafta anne ve babamın ziyareti ile evimiz şenlendi...Tabii annemin leziz mi leziz yemekleriyle de...Daha önceleri limon ya da yoğurt kullanarak terbiyeli şekliyle yaptığım Sulu Köfte tarifime güçlü bir rakip çıktı...Anneciğimin farklı baharatlarla lezzetlendirdiği bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...Bende bugün hemen ilk denememi yaptım...Tam annemin ki gibi olmasa da:)))gayet güzeldi...
Malzemeler
2 çay bardağı ince bulgur
400-500 gr az yağlı dana kıyma
1 baş kuru soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çimdik tarçın
1 çimdik zerdeçal
Karabiber (isteğe bağlı-ben koymadım)
1/2 çay kaşığı tarhun
Tuz
Sos için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı
Köfte malzemelerini bulgur hariç güzelce karıştıralım...Daha sonra ince bulguru da yavaş yavaş ekleyelim...Güzelce yoğuralım...(ince bulgur gerekiyorsa biraz daha katalım. Ölçümüz elimizle aldığımız da yuvarlak köfteler oluyorsa yeterince koyduk demektir. Ben yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakıyorum. BULGURLAR ŞİŞİNCE TAM KIVAMI ORTAYA ÇIKIYOR).Daha sonra minik köfteleri elimizi ara ara ıslatarak yuvarlayıp, pişireceğimiz tencereye koyuyoruz.1 litre kaynamış suyu köftelerimizin üzerine yavaş yavaş döküyor bir yandan da karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, pişmeye bırakıyoruz...Bu arada hemen yağı eritip içine unu koyup kavuruyoruz(un kokusu çıkana kadar-fazla değil).Daha sonra salçayı da ekleyip biraz da öyle kavuruyoruz...1/2 su bardağı kaynar suyu yavaş yavaş ekleyip sosu açıyoruz...Bu arada pişmiş olan köftelerin üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküp, biraz daha pişirip tencerenin altını söndürüyoruz....Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet Şeker olsunnn:))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder