Merhabalar, bugün sizlerle Karnıbaharat :))tarifimi paylaşmak istiyorum...Her zaman favorim olan basit fakat bir o kadar lezzetli bir tarif...Karnıbaharlar diri kaldığı içinde hafif alkali bir tat...Hızlı bir şekilde leziz bir akşam yemeği tercihi olabilir...Adından da anlaşılacağı üzere baharatları yoğun bir şekilde kullandım...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet şeker olsun....:)))))
Malzemeler
1 küçük karnıbahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Köri
Nane
Tuz
1 adet defne yaprağı
Taze biberiye
Erişte
Yapılışı
Zeytinyağının içinde minik minik ayırdığımız Karnıbahar parçalarını şöyle bir çevirelim...Daha sonra kısık ateşte iki bardak su ekleyerek pişirelim...Karnıbaharlar diriyken fakat yenilebilir kıvama geldiğinde baharatları ekleyelim...Erişteyide ekleyip, pişirmeye devam edelim...Ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder