Merhaba sevgili lezzetnehiri takipçilerim...Uzun zamandır yapmak istediğim bir lezzet olan Dana Rosto tarifimle tekrar birlikteyiz...Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte yemek içmek işlerine biraz ağırlık verdik...Gelen giden canlara sevgimi katan yemekler yapmaya bu yemekleri de sizlerle paylaşmaya devam ediyorum...Paylaşmak güzeldir...:)).Gerçekten çok lezzetli bir tarif oldu...Anlatımıma tam olarak uyarsanız, kesinlikle sonuçtan memnun kalacaksınız...Benim küçük lezzetnehirimin sevdiği yemeklerde 1. sıraya çoktan oturdu...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...
Malzemeler
Dana Nuar (Rostoluk dilimlenmiş)
Havuç
4-5 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı sirke
1 çorba kaşığı dolu dolu domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Püre için;
4-5 patates (kabuklarıyla haşlanmış ve ezilmiş)
1 bardak süt
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı dolu dolu
Yapılışı
Düdüklü tencerenin içine yağı boşaltalım...Havuç (resimdeki gibi doğranmış) ve minik minik doğradığımız sarımsakları ekleyip, kavuralım...Salçayı ve karabiber ve tatlı toz kırmızı biberi de ekleyip kavuralım...Tencerenin altını söndürelim...Etleri bir tavada mühürleyelim...Düdüklü tencerenin içine koyalım ve etleri iki parmak geçecek kadar su ekleyelim(sulu olursa üzülmeyin çünkü ertesi gün içine arpa şehriye koyarak biraz da su ekleyip harika et suyuna bir çorba yapıyorsunuz).Sirke ve defne yaprağını da ekleyip düdüklü tencere pişirmeye hazır konuma geldiğinde 45 dakika pişiriyoruz...Piştikten sonra tuzunu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz...Püreyi yaparken ezilen patateslere tereyağını ekliyoruz...Sonra sütü ekleyip çekinceye kadar pişiriyoruz...Biraz cıvık oluyor...Blendırdan geçiriyoruz...Puding gibi bir kıvamı oluyor...Servis edildiğinde tabakta donuyor...merak etmeyin...Tuz ve karabiber ekliyoruz...Resimdeki gibi servis yapıyoruz...Siz suyundan bolca koyabilirsiniz...Resim sonrası biz öyle yaptık...Afiyet şeker olsunnnnn:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder