27 Temmuz 2017 Perşembe

Naneli Kabak:)



Yemek davetlerinde genellikle dikkat ettiğim en önemli şeylerden biri malzemelerin aynı sofrada tekrar etmemesidir...Örneğin pilav yapıyorsam yoğurt çorbası ikram etmem çünkü ikisinde de pirinç var...Eminim çoğu insan için gereksiz bir ayrıntı bu ama ben bunu yapmaktan kendimi alamıyorum...:))Evet evet biraz takıntılıyım...:))))))))ama bu takıntı sizi bazen yeni lezzetlere ulaştırabiliyor...Eşimin hakkını da yememek lazım bu arada çünkü gerçekten lezzetli fikirleri oluyor...Normalde hepimizin bildiği gibi kabak ile dereotu ayrılmaz ikilidir. Bense o gün dereotunu Kimyonlu Havuç tarifimde kullanmıştım ve aynısı olsun istemiyordum...Ne yapsak derken eşim nane çok yakışır bence deyince korka korka koyduğumuz nane yaklaşık 2 yemek kaşını buldu diyebilirim ama sofrada en önce biten ve yarına kalmayan lezzette bu oldu...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...
 
 
Malzemeler
 
4-5 adet kabak (rendelenmiş)
1 baş soğan rendenin ince tarafıyla rendelenmiş
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı nane
pulbiber
Süzme yoğurt
Sarımsak
 
 
Yapılışı
 
Zeytinyağını koyalım...Soğanı ekleyip, kavuralım...Pembeleşinceye kadar:)Kabağı ekleyip, pişirelim...Ağzını kapatmıyoruz  çünkü sulanmasını istemiyoruz...İyice pişiriyoruz...Tuz, karabiber ve naneyi ekliyoruz...Sarımsağı eziyoruz...Soğuyunca süzme yoğurtla birlikte ekliyoruz...Servis yaparken de pul biberle süslüyoruz...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder