15 Kasım 2017 Çarşamba

Kıymalı Tepsi Böreği


Resme ne kadar yansıdı bilemiyorum ama gerçekten leziz bir tarifle karşı karşıyasınız...Katlardan anlayacağınız üzere su böreği gibi ama aslında yufkadan yapılan bir börek...Kat kat olmasının sırrı ise yufkalar arasına konan ve hazırlamış olduğum sos diyebilirim...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet şeker bal olsun...:)))
 
Malzemeler
 
Sos için;
 
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
 

Börek için;
 
7 adet yufka
250 gr kıyma
5-6 adet sivri biber
1 adet domates
5-6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
 
Yapılışı
 
Biraz sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur...Minik minik doğranmış biberler eklenir...Kıymayla kavrulmaya devam edilir...Domateslerde eklenir ve ağzı açık şekilde suyunu hafif çekinceye kadar pişirilir...Tuz, biraz karabiber eklenir. Tepsi yağlanır...Yufka tepsiye yaydırılır...Sos malzemeleriyle hazırlanan sos bir yemek kaşığı yardımıyla 4 kat boyunca sos yufka sos yufka şeklinde dizilir...Dördüncü kata gelince kıymalı iç dökülür ve yaydırılır...kalan yufkalarla yine sos yufka sos yufka şeklinde devam edilir ve börek kapatılır...1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yumurtanın sarısı karıştırılır ve fırça yardımıyla üzerine sürülür...180 derece fırında altı kızarana kadar pişirilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder