18 Kasım 2017 Cumartesi

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması



Günaydın lezzetnehiri takipçilerim...Bir Pazar günü, hem de bulutlu bir Pazar gününde güzel yemeklerle belki kendimizi daha iyi hissedebiliriz diye düşünüyorum...Ankara gibi bir yerde en önemli etkinliğimiz tabii ki yemek yemek:))).Hatay günlerinden aldığım (dikkat edin etkinlik yine yemek üzerine:)))ve uzun zamandır yapmak istediğim Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifini nihayet sizler için denedim ve sonuç gayet başarılıydı...Bu yöresel yemeği de mutfağıma katmaktan çok mutlu oldum...Bu arada bu yemeğe ufak bir katkım oldu ve tariflerde hiç eklenmemiş bir baharat ekledim...Bir miktar muskat...Sizlerde umarım dener ve beğenirsiniz...Sevgiyle kalın...
 
 
Malzemeler
 
20 tane kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
2 büyük boy soğan
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, nane, pul biber (sizin damak tadınıza kalmış. Ben naneyi 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum)
Muskat (rendeliyoruz...1 muskatın 1/4)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Yapılışı
 
Bir tencerede su kaynatıyoruz...Kaynayan suya patlıcan kurularını atıp 15 dakika kaynatıyoruz. Ateşten alıp 10 dakikada öyle bekletiyoruz...Diğer taraftan zeytinyağında soğan sarımsak (yemeklik doğranmış) kavuruyoruz...Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz...Yıkadığımız pirincimizi ekliyoruz...Baharatları da ekleyip 1 su bardağı kaynamış suyu koyup pilav gibi pişiriyoruz....Daha sora nar ekşisini ilave edip karıştırıyoruz...Kuru patlıcanlarımızı bu karışımla dolduruyoruz...Fazla doldurmuyoruz...Ağızları kapanacak şekilde diziyoruz...2 su bardağı kaynamış su ekleyip orta ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz...Pişerken dağılmamaları için dolmaların üzerine bir tabak yerleştirebilirsiniz...Afiyet şeker bal olsun:)))))))))))
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder