28 Ağustos 2018 Salı

Peynirli Cevizli Tepsi Böreği

 
Merhaba sevgili lezzetnehiri…Seni bir hayli zaman ihmal ettim biliyorum...Bugün yine mutfak çalıştı ve uzun zamandır denemek istediğim Peynirli Cevizli Tepsi Böreği'ni denetim...Sonuç gayet iyiydi:))Aslına bakarsanız en büyük zevkim gece uyumadan hemen önce ekmeğin içine ceviz ve peynir koyup yemekti...Yemekti diyorum çünkü ne yazık ki bunu artık çok nadir olarak yapabiliyorum...:))Tarifimizde bu alışkanlığımın bir sonucu olarak ortaya çıktı...Son zamanlarda peynir raflarında da cevizli seçeneklere rastlayınca, bu fikrimi gerçekleştirmeye karar verdim...Bir sonraki adım ise kabak ve cevizin bir araya geleceği bir tarif denemek olacak...Bana göre kıymalı, peynirli ve ıspanaklı böreğe yeni bir alternatif olarak davet sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Sevgilerimle...:))
 
Malzemeler
 
1 bardak dolusu ceviz (elinizle parçalara ayırınız)
1 kalıp tam yağlı peynir
5 yumurta (3 tanesi sütlü karışım için+1 tanesi peynirin içine+1 tanesinin sarısı da üzeri için)
1 küçük cezve eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
Maydanoz
1 su bardağı yoğurt
1su bardağı süt
7 adet yufka
 
Yapılışı
Peynir, 1 yumurta, ceviz, kıyılmış dereotu ve maydanoz bir kapta karıştırılır...Diğer tarafta sıvıyağ, eritilmiş tereyağı, süt, yoğurt ve yumurtalar çırpılır...Koyu kıvamlı bir sos elde edilir...Her katta bu sos yufkalara dökülür..İç malzemesi üçüncü ve beşinci kata yayılır...Tepsi böreği kapatılır...Üzerine sıvıyağla karıştırılmış yumurtanın beyazı sürülür...Altı ve üstü kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirilir...
Not:Sosu bir yemek kaşığı yardımıyla her kata,  eşit oranda olacak şekilde dökmeliyiz...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder