23 Kasım 2018 Cuma

Acuka




Acuka size ne ifade eder bilmiyorum ama ben kokusunu duyduğumda çok eskilere gidiyorum...Sabahın erken saatlerinde sobanın yeni yeni tutuşmasıyla çıkardığı o bildik ses sanki şuan kulaklarımda...ve bize seslenen o güzel iki insan...Alper... Seda...Dilek...Çiğdem...Hadi kahvaltı hazır...Kahvaltı tabii ki sobanın tam dibinde...Bir sininin üzerinde...Neden mi?Hem torunlar üşümesin hemde…:)Acuka kızarmış ekmekle yenmelidir...Canım dedem sobanın yanında ekmekleri kızartırken anneannemde bize acukalı ekmeklerden ikram ede dursun..Ne güzel günlerdi o günler...Sofralar daha sade lezzet ise bir o kadar enfes...Bu tarifi diğerlerinden ayıran, zeytinyağı yerine tereyağıyla yapılmış olması...Umarım sizlerde de    dener ve beğenirsiniz...Soğuk kış sabahlarında kahvaltılarınıza renk katacak bir tarif...Sevgiyle kalın…

 

Malzemeler

1su bardağı biber şalçası(tatlı)

Yarım su bardağı tereyağı

Ceviz (bolca)-ufalanmış

2 diş sarımsak

Fesleğen

Kırmızı tatlı toz biber(daha fazla)

Karabiber (az)

Kimyon(daha fazla)

Kekik (az)

Nane(az)

 

Yapılışı

Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır…İyice birbirine girinceye kadar…Ben çatal yardımıyla bunu yaptım…En son ceviz eklenir…

 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder