Sarı Başlıklı Kız bir arkadaşımın annesi Nezahat teyzeden aldığım ve denediğim bir tarif...Nezahat teyzeye bu tatlının ismi nedir diye sorduğumda isminin olmadığını söylemişti. Bunun üzerine Nehir'le birlikte ona Kırmızı Başlıklı Kız'dan esinlenerek Sarı Başlıklı Kız adını verdik:).Bu tatlımızın özelliği renkli olmasına karşın içinde gıda boyasının olmaması...Gördüğünüz canlı rengini portakal suyuna borçlu. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...
Malzemeler
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday da olabilir)
1,5 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak daha az da olabilir)
Jöle için
2 su barağı taze sıkılmış portakal suyu (ben süzdüm)
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Şekeri nişastayı ve unu kavuralım.(çok fazla değil 1-2 dakika yoksa şeker karamelize olur).Sütü yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştıralım. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım. Kaynayana kadar pişirelim. Muhallebinin yarısını borcama dökelim. Üzerini kakaolu ya da sade bisküvi ile döşeyelim. Diğer yarısını da bisküvilerin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım. Tamamen soğuduktan sonra portakal suyumuzu nişasta ile karıştırıp pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp sıcak sıcak tamamen soğumuş olan muhallebin üzerine dökelim. Hepsi bu kadar...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder