Merhaba sevgili lezzetnehiri takipçilerim...Hazır yeni yıl yaklaşırken yeni yıl sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan Piyaz tarifimi sizlerle paylaşmak isterim...Antalya yöresinde tahinle yapılan tarzı benim daha çok hoşuma gittiği için tercihim Tahinli Piyaz diyorum ve sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçiyorum...Bu arada benim gibi tahinseverler :)))bayılacak...Sevgiyle kalın...
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
1 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
Sos için;
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasülye
1 çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ılık su
Üzeri için;
1 adet yumurta
Yapılışı
2 yemek kaşığı fasülye bir çatal yardımıyla ezilir...Daha sonra tüm sos malzemeleri (su hariç) eklenir ve karıştırılır...Ilık su yardımıyla daha akışkan bir hale getirilir. Haşlanmış kuru fasülyeler bir tabağa alınır...Üzerine yarım ay şeklinde kesilen soğanlar eklenir...Domatesler küp küp doğranır...Maydonoz kıyılır ve eklenir...Yumurtalar ile süslenir...Sos üzerinden gezdirilir::)))Afiyetle yenir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder