Anne! Neden İmam Bayıldı? Bir gün imama bir yemek yapmışlar o da yemiş tadına bayılmış bu yemeğin adı İmam Bayıldı olsun demiş...:))Annemden bu hikayeyi dinleyeli çok uzun yıllar oldu ama hala kulaklarımda, acaba patlıcan yemeklerini çok sevmemin sırrı bunda mı? Etkileyici hikayelerle yemekten önce bir çocuğun kalbine erişmek mi desek? Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Patlıcan severler için müthiş bir tarif...Afiyet şeker olsun...:)))
Malzemeler
8 adet minik patlıcan
2 baş soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
4-5 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
tuz
karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
toz şeker
Yapılışı
Patlıcanlar pijamalı soyulur...Bir fırça yardımıyla yağlanarak, tepsi içerisinde fırına sürülür(kızartabilirsiniz ama ben bu şekilde kızartıyorum).Pişince fırından alınır ve karnı yarılarak karnıyarık yemeğinde olduğu gibi açılır(bıçakla ortadan kesin ve tatlı kaşığıyla kestiğiniz yerden bastırarak genişletin).İçine toz şeker serpin...Diğer taraftan zeytinyağının içine doğradığımız soğanları, sarımsak ve minik minik doğranmış biberleri atalım ve kavuralım...Daha sonra domatesleri de ekleyelim...Baharat ve kıydığımız maydanozları da ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim...Bir tatlı kaşığı kadar şekerde ilave edelim...Hatta süzelim ve öyle yerleştirelim patlıcanların içine...Daha sonra yayvan bir tencerenin içine koyalım...Süzdükten sonra kalan az suyu da dibine döküp biraz daha pişirelim...Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder