17 Eylül 2014 Çarşamba

Üzümlü Elmalı Turta





Merhaba; bugün sizlere bol malzemeli leziz bir turta tarifi vermek istiyorum...Neler mi var ?Elma, kuru beyaz üzüm, ceviz, tarçın....Klasik şekilde kafesli de yapabileceğiniz turtamızda kızım ve ben kelebek kalıplarını kullanarak çocuklara daha fazla hitap edecek bir görüntü elde ettik....Kesinlikle evde çocuğunuzla eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz bir tarif...Kelebek yapımında, aynı oyun hamurlarıyla yaptıkları gibi bu şekilleri çıkarmada size yardımcı olacaklardır:).Bu arada arada ki minik toplar Nehir Sun'ın fikriydi...:)))
 
 
 
Malzemeler
 
125 gr tereyağı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
Un ( 2,5 su bardağı-yaklaşık çünkü hamurun kıvamına göre az ya da çok olabilir)
4 adet elma
1/2 su bardağı kuru beyaz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nişasta
5-6 yemek kaşığı şeker
1 avuç ceviz (ufalanmış)
 
 
Yapılışı
 
İlk olarak elmaları çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayalım...Daha sonra üzerine şekerimizi koyup 5-10 dakika pişirelim. sulanınca içerisine tarçın, nişasta, ceviz ve yıkayıp süzdüğümüz üzümleri ekleyip karıştıralım ve 5 dakika daha pişirelim ve soğumaya bırakalım. Bir kabın içine unumuzun yarısını, oda sıcaklığındaki küp küp doğradığımız tereyağımızı, kabartma tozumuzu ve pudra şekerimizi yoğuralım. İyice bir birine karışınca ve bir hamur kıvamına gelince yumurtamızı ve geri kalan unumuzu ekleyelim. Unun hepsini biranda boşaltmayalım. Yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Elde ettiğimiz hamur kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur olmalı. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırıp buzdolabına koyalım. Yarım saat sonra büyük olan hamuru turta kalıbımıza ya açarak ya da elimiz yardımıyla yerleştirelim. Elmalı malzememizi dökelim ve yayalım. Diğer hamurdan da bir kelebek kalıbıyla kelebekler elde edip üzerine yerleştirelim. Bir yumurtanın sarısını da kelebeklerin üzerine sürelim Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder