15 Ağustos 2015 Cumartesi

Mahlepli Tuzlu Kurabiye




Merhabalar...:)Her zaman uzun bir aradan sonra merhaba derdim ama bu bir hayli uzun bir ara oldu...Özlemişim bir şeyler yapmayı ve paylaşmayı...Bugün sizlerle hem çocuklarınızla güzel bir aktivite olacak hem de leziz bir tarif paylaşacağım...Açıkçası ben ve Nehir çok güzel vakit geçirdik...Gördüğünüz kelebeklerin hepsi kalıp yoluyla onun ellerinden çıktı...Bir tanesini bile bana yaptırmadı ve daha bir zevkle yedi:).Tereyağlı olmaları da lezzetine lezzet kattı...Sıkı bir diyetin ardından ben bile kendimi tutamadım desem...:)Mahlep ilk defa kullandığım bir malzeme ve bundan sonrada mutfağımdan eksik etmeyeceğim bir baharat olacak...yeniliklere açık olmak gerektiğini bir kez daha görmüş oldum...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...Afiyet şeker olsun...
 
 
Malzemeler
 
(Ben aşağıdaki ölçülerin dörtte biriyle yaptım ve 15 tane çıktı. Yumurtayı bütün olarak attım:))
 
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı mahlep
3-4 su bardağı un (ben unu yavaş yavaş ekliyorum. Evimizdeki bardaklar değişebiliyor. Ne çok sert ne de çok yumuşak
 
olmayan bir hamur elde etmelisiniz)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı ve biraz susam -Üzeri için
 
 
Yapılışı
 
İlk olarak sıvı malzemeleri tereyağımızla yoğuralım...Yağımızın oda sıcaklığında olması gerekiyor...Daha sonra tuz şeker ve mahlep atalım. En son olarak da unumuzu döküp üzerine kabartma tozumuzu ekleyip güzelce yoğuralım. Kalıplar yoluyla şekil verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susamla süsleyelim. 175 derece fırında pişmeye bırakalım...Ben fırının orta kademesinde pişirdim...Afiyet olsun....
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder