Merhaba...Bugün itibariyle zeytinyağlı yemeklerimde birinci sırayı Yer Elmasının ele geçirdiğini söyleyebilirim...Şaşırtıcı bir şekilde iştahsız bir çocuğun ( benim küçük lezzetnehirimin) damak tadına da hitap etti...Bu sağlıklı ve leziz tarifle:)) herkese sağlık diliyorum...sevgiler...
Malzemeler
1 kg yer elması(kabukları soyulmuş, suya bırakılmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4-5 diş sarımsak(ince ince kıyılmış)
3 adet büyük havuç(kabukları soyulmuş, çok ince halka şeklinde kesilmiş)
3 adet büyük patates (kabukları soyulmuş küp küp doğranmış-büyük)
dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 avuç pirinç( isteğe bağlı olarak arttırılabilir fakat suyu da arttırmalısınız)
3 adet kesme şeker
tuz
Yapılışı
Zeytinyağında soğan, sarımsak, havuç kavrulur iyice- havuçlar kızarana kadar).Patatesler eklenir ve biraz daha karıştırılarak kavrulur. Yer elmaları eklenir ve üzerine limon suyu ve 1,5 su bardağı su eklenir. Tuz ve şeker eklenir. Pirinç eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Dereotu eklenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder