Merhabalar...Susamın patatesle yakışmasından yola çıkarak arkadaşımdan aldığım tarifi biraz değiştirdim...Genellikle ya çiğden rendelenerek ya da püre haline getirilerek yapılan patatesli böreklerden farklı olarak, soğanla patateslerin kavrulması böreğe ayrı bir lezzet katıyor... Umarım sizlerde dener be beğenirsiniz....Afiyet olsun...:)
Malzemeler
4- 5 adet yufka
5-6 adet orta boy patates
1 büyük kuru soğan
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı susam (içi ve üzeri için)
200 ml süt
1 çay bardağı (küçük ) zeytinyağı
1 yumurta sarısı(üzeri için)
tuz
Yapılışı
Süt ve yağı bir kasede karıştıralım...Soğanı bolca zeytinyağında kavuralım.. Salçayı ekleyelim...Kabuklarıyla haşlamış olduğumuz ve rendelediğimiz patatesleri ekleyelim...Kavurmaya devam edelim...Baharatları, susamı ve tuzunu koyalım...Yufkamızın birini alalım...Süt ve yağ karışımıyla ıslayıp, yufkayı ikiye katlayalım fakat ucuna kadar gitmeyelim. Bir karış kadar tek kat kalsın.... Tam kat yerinin olduğu yere iç malzememizi bütün yufka boyunca koyalım ve rulo yapalım...En sonunda da istediğimiz uzunlukta kesip tepsiye dizelim...Üzerine çok az yağla karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp susam dökelim...175 derece fırında pişirelim...Afiyet olsun...:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder