Bugün sevgili arkadaşım Pınarın ağızlarda lezzet patlaması yaratan Tahinli Kekini sizlerle paylaşmak istiyorum....Yememek için gerçekten çok iradeli biri olmalısınız...:)).Pişerken tüm evi muhteşem tahin kokusu alıyor...İçine koyduğumuz susamlar çıtır çıtır ağzınıza gelirken, bir yandan da cevizler lezzete lezzet katıyor...Bilmem anlatabildim mi??:))).Sizlerde deneyin ve afiyetle yiyin...Sevgiler...
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (şekerle aranız iyi değilse biraz daha az olabilir)
1 su bardağı süt (Ben evde olmadığı için çok koyu olmayacak şekilde yoğurt koydum)
1,5 su bardağı tahin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı susam
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tereyağı ( kalıbı yağlamak için)
Un ( sütle yapacaksanız 2,5 su bardağı/ yoğurtla yapacaksanız daha az olmalı)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri blender yardımıyla çırpalım....Daha sonra süt, tahin, zeytinyağı, ceviz ve susamı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim...Kabartma tozu ve unu da ekleyip karıştıralım...Katı olmayan akışkan fakat cıvık da olmayacak şekilde un ekleyelim...Kalıbımızı tereyağını hafif ılıtıp yağlayalım...İsterseniz kalıbın en altına biraz un serpip susam dökelim...Yine hamuru döktükten sonra üst kısmına da susam dökebiliriz...175 derece fırında pişirelim...Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim...Kek kabarmasını tamamladıysa biraz daha ısıyı azaltıp pişirmeye devam edelim...Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder